0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Terugslagklep dampkap Thermobox, eenvoudige montage en montagehandleiding

  • Geplaatst op
  • 0
Terugslagklep dampkap Thermobox, eenvoudige montage en montagehandleiding

Ontdek de Thermobox dampkap terugslagklep: eenvoudige montage, blower-door gecertificeerd met innovatieve warmte- en geluidsisolatie. Voorkom energieverlies en geluidsoverlast!

Terugslagklep dampkap Thermobox, eenvoudige montage en montagehandleiding.

Terugslagklep dampkap Thermobox, eenvoudige montage en montagehandleiding

Dit artikel geeft inzicht in de eigenschappen en voordelen van de Thermobox Ø 125mm/Ø150mm dampkap terugslagklep:

Eenvoudige Montage:
Lees hoe de Thermobox Ø 125mm/Ø150mm terugslagklep eenvoudig kan worden gemonteerd, vooral in bestaande muurdoorvoeren. Ontdek praktische tips voor een moeiteloze installatie.

Geschikt voor Horizontale en Verticale Montage:
Ontdek waarom de Thermobox Ø 125mm/Ø150mm ideaal is voor verticale montage, vooral wanneer de afvoerlucht via het dak plaatsvindt. Leer hoe deze eigenschap bijdraagt aan een efficiënte afvoer.

Blower-Door Gecertificeerd:
Begrijp waarom de Thermobox Ø 125mm/Ø150mm terugslagklep voldoet aan de blower-deur certificering, met een vereiste openingsdruk van >65 Pa. Ontdek hoe dit bijdraagt aan optimale prestaties.

Innovatieve Technologieën:
Verken de technische innovaties van de terugslagklep, waaronder warmte- en geluidsisolerende reflectielagen en een magnetisch sluitmechanisme. Begrijp hoe deze functies energieverlies en geluidsoverlast minimaliseren.

Automatische Sluiting:
Leer over het automatische sluitmechanisme van de terugslagklep wanneer de afzuigkap wordt uitgeschakeld. Ontdek hoe dit energieverlies door koude lucht en externe geluiden voorkomt.

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, dit artikel biedt waardevolle inzichten voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en technologisch geavanceerde oplossing voor dampkapafvoer. Upgrade je keuken met de Thermobox Ø 125mm/Ø150mm terugslagklep voor een stillere en energiezuinigere omgeving.

Demonteer het bestaande buitenrooster: Verwijder zorgvuldig het bestaande buitenrooster om ruimte te maken voor de installatie van de Thermobox. Controleer de staat van het rooster en maak eventueel schoon voor een optimale installatie.
Meet de binnendiameter van de geïnstalleerde doorvoer of buis: Voor nauwkeurige installatie is het essentieel de binnendiameter van de doorvoer of buis te meten. Voor de Thermobox 125mm dient deze minimaal 123,8mm te zijn, terwijl voor de Thermobox 150mm een minimum van 147mm wordt aanbevolen.
Bereid de doorvoer voor: Zorg ervoor dat de voorkant van de doorvoer glad is en maak de binnenzijde grondig schoon met een doek. Een schone en gladde basis is cruciaal voor een probleemloze installatie van de Thermobox.
Plaats de meegeleverde strip rond de Thermobox: Bij het uitpakken van de Thermobox, breng de meegeleverde strip aan zoals aangegeven op de bijgeleverde tekening. Dit zorgt voor een nauwkeurige en veilige bevestiging. Plaats de meegeleverde strip rond de Thermobox
Duw de Thermobox voorzichtig in de muurdoorvoer Duw de Thermobox voorzichtig in de muurdoorvoer: Plaats de Thermobox voorzichtig in de muurdoorvoer, waarbij het cruciaal is om enkel aan de zijkanten druk uit te oefenen. Let op de verticale positie van de kleppen volgens de bijgeleverde tekening om beschadigingen te voorkomen.
Vermijd gebruik van silicone of pur schuim: Het wordt sterk afgeraden om silicone of pur schuim te gebruiken voor de montage van de Thermobox. Indien er speling is met de buis, overweeg dan een extra schuimstof afdichting, zoals bijvoorbeeld een tochtstrip voor een deur, voor een optimale afdichting. Vermijd gebruik van silicone of pur schuim
Plaats het buitenrooster terug
Plaats het buitenrooster terug: Nadat alle stappen succesvol zijn doorlopen, plaats het buitenrooster terug op zijn plaats. Zorg ervoor dat alles stevig is bevestigd voor een esthetisch aantrekkelijke en goed functionerende afwerking.

Wat is de U-waarde*?

De U-waarde* van de terugslagklep THERMOBOX voor de afzuigkap is 2,2 W/(m²K). Deze waarde geeft aan hoe goed het materiaal van de terugslagklep de warmte vasthoudt. Hoe lager de U-waarde*, hoe beter het materiaal isoleert en hoe minder warmte er verloren gaat. Een U-waarde* van 2,2 W/(m²K) is erg goed en betekent dat de terugslagklep THERMOBOX zeer energiezuinig is en dat er weinig warmte verloren gaat tijdens het gebruik. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Kortom, de U-waarde* is een belangrijke indicator van de energie-efficiëntie van de afzuigkap en een lage U-waarde* zoals die van 2,2 W/(m²K) is een zeer goede eigenschap van deze terugslagklep THERMOBOX voor de afzuigkap.

Het opening- en sluitmechanisme is innovatief en Blower-Door gecertificeerd, wat betekent dat het voldoet aan de vereiste openingsdruk van >65 Pa. Het opent en sluit magnetisch en heeft een gedefinieerde openingsdruk om klepperen te voorkomen. Het opent volledig bij een geringe volumestroom en veroorzaakt geen trillingen of klepperende geluiden.

U-Waarde van de terugslagklep THERMOBOX

 

Terugslagklep Dampkap met het warmte-isolatiesysteem THERMOBOX bestaat uit drie achter elkaar op een gedefinieerde afstand geplaatste kleppenparen met magneetsluiting. Met een U-waarde van 2,2 W/(m²K) onderscheidt THERMOBOX zich duidelijk van de op de markt gebruikelijke muurdoorvoeren (ca. 25 W/(m²K)) en bereikt een met isolatieglas beglaasde ramen vergelijkbare isolatiewerking.

In het gesloten systeem worden twee volkomen geïsoleerde luchtkamers gevormd. Een reflectie laag op het naar binnen gerichte eerste kleppenpaar vermindert de transmissiegraad aan de ingang van het systeem en verhindert zo extra warmte - verliezen.

Op de markt gebruikelijke muurdoorvoeren daarentegen beschikken over eenvoudige terugslagkleppen, die op grond van hun niet voorhanden warmte-isolerende eigenschap niet geschikt zijn voor de inbouw in een muurgevel van energie-efficiënte,  Passiefhuis of Lage energiewoning.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »