0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Afvoerbuis geschikt alle merken afzuigkappen

Afvoerbuis geschikt alle merken afzuigkappen

Het kiezen van de juiste buis voor uw afzuigkap is essentieel voor een goede werking van de afzuigkap. Overweeg bij het kiezen van een buis de verschillende soorten buizen, de grootte van de buis en de installatie. Door de juiste buis te kiezen en correct te installeren, kunt u ervoor zorgen dat uw afzuigkap optimaal functioneert.

Welke buis gebruiken voor afzuigkap?

Als u een afzuigkap wilt installeren in uw keuken, is het belangrijk om de juiste buis te kiezen. De buis is immers een essentieel onderdeel van de afzuigkap en bepaalt hoe goed deze functioneert en geen onnodig lawaai produceert. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten buizen die u kunt gebruiken voor uw afzuigkap.

Soorten buizen

Soorten buizen afzuigkap

Er zijn verschillende soorten buizen die u kunt gebruiken voor uw afzuigkap. De meest voorkomende zijn PVC-Compair Prime en Compair Flow, COMPAIR STEEL flow en flexibels. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Compair Prime: het meest geavanceerde systeem voor de aansluiting van uw afzuigkap.

Compair Prime: het meest geavanceerde systeem voor de aansluiting van uw afzuigkap.

Met Compair Prime haal je een geavanceerd systeem voor keukenventilatie in huis. Dit product is speciaal ontworpen om de afvoerlucht en recirculatielucht van je afzuigkap op een effectieve en efficiënte manier af te voeren. Dankzij het innovatieve ontwerp van de buizen worden geurtjes, vocht en vet op een effectieve manier afgevoerd. Hierdoor blijft je keuken schoon en fris ruiken, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

Geschikt voor alle merken afzuigkappen

Een groot voordeel van Compair Prime is dat het systeem geschikt is voor alle merken afzuigkappen. Dit betekent dat je het systeem gemakkelijk kunt installeren in je bestaande keuken, zonder dat je hierbij rekening hoeft te houden met specifieke merkeisen. Hierdoor is het systeem voor vrijwel iedereen toegankelijk en kun je direct profiteren van de vele voordelen die het biedt.

Afvoerlucht en recirculatielucht

Compair Prime is geschikt voor zowel afvoerlucht als recirculatielucht. Bij afvoerlucht wordt de lucht rechtstreeks naar buiten afgevoerd, terwijl bij recirculatielucht de lucht eerst wordt gereinigd voordat het opnieuw de keuken wordt ingeblazen.

Eenvoudig te installeren

Compair Prime is zeer eenvoudig te installeren. Het systeem wordt geleverd met alle benodigde onderdelen en kan gemakkelijk worden gemonteerd op de afzuigkap. Hierdoor hoef je geen professionele installateur in te schakelen en kun je het systeem binnen korte tijd zelf installeren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld.

Conclusie

Al met al is Compair Prime het nieuwste en meest geavanceerde systeem voor keukenventilatie. Het is geschikt voor alle merken afzuigkappen en kan zowel afvoerlucht als recirculatielucht afvoeren. Het systeem is eenvoudig te installeren en zorgt ervoor dat je keuken schoon en fris ruikt. Ben je op zoek naar een geavanceerd systeem voor keukenventilatie? Dan is Compair Prime zeker het overwegen waard!

 

Aluminium flexibele buizen PVC gecoate flexibele buizen

  • Aluminium flexibele buizen PVC gecoate flexibele buizen zijn een populaire keuze voor het afvoeren van lucht in de keuken en andere toepassingen. Ze zijn lichtgewicht, flexibel en relatief goedkoop, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn. Er zijn echter enkele nadelen verbonden aan het gebruik van deze buizen.

Een van de grootste nadelen van aluminium flexibele buizen is dat deze buizen ook luchtweerstand kunnen creëren als ze niet strak genoeg zijn uitgetrokken bij de montage. Dit kan de efficiëntie van uw ventilatiesysteem verminderen en kan leiden tot extra energiekosten en meer lawaai.

Hoewel aluminium flexibele buizen een goede keuze kunnen zijn voor sommige toepassingen, zijn er betere opties beschikbaar als u op zoek bent naar duurzaamheid en efficiëntie. Bij Compair Prime bieden wij bijvoorbeeld een breed scala aan hoogwaardige buizen voor afzuigkappen, waaronder roestvrijstalen en gegalvaniseerde buizen. Deze buizen zijn duurzamer dan aluminium flexibele buizen en bieden betere prestaties.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame oplossing voor het aansluiten van uw afzuigkap, zijn aluminium flexibele buizen wellicht niet de beste keuze. Overweeg in plaats daarvan hoogwaardige buizen van Compair Prime voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.

 

COMPAIR STEEL flow

  • COMPAIR STEEL flow is een geavanceerd luchtafvoersysteem van Naber. Het biedt aansluitingen, adapters en tussenstukken voor ventilatie- en luchtafvoeroplossingen, inclusief muurdoorvoeren zoals de E-Jal Col® met THERMOBOX, geschikt voor laagenergiewoningen en met een BlowerDoor-certificaat. COMPAIR STEEL flow® is niet brandbaar en voldoet aan hoge veiligheidseisen. Het is geschikt voor alle afzuigkappen op de wereldmarkt en heeft dezelfde perfecte stromingsresultaten als de COMPAIR® Prime en het COMPAIR Flow luchtkanaalsysteem van Naber.

Diameter van de buis

De diameter van de buis is ook belangrijk bij het kiezen van de juiste buis voor uw afzuigkap. De meest voorkomende maten zijn 125 mm en 150 mm. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen op basis van de grootte van uw afzuigkap en de afstand tussen de afzuigkap en de buitenmuur. Voor de meeste afzuigkappen is het best een afvoer van Ø 150 mm of een Equivalent vlakke buizen afzuigkap 222 x 89 mm.

 

Montage was nog nooit zo eenvoudig (zie ook de brochure onder)

De montage van COMPAIR PRIME flow® volgt een eenvoudige en duidelijke logica. Duidelijke richtingspijlen op de bogen geven de installatierichting aan. Fouten zijn bijna uitgesloten. Alle componenten passen duidelijk, veilig en luchtdicht in elkaar. De assemblages kunnen desgewenst voor gemonteerd worden. En de universele verbindingen, die flexibel zijn in alle richtingen, kunnen bijna elke uitdaging aan, zelfs in veeleisende installatiesituaties. Het beste: Plakband en siliconen hebben hun tijd gehad! Want met het nieuwe N-kliksysteem van lipafdichtingen en vergrendelingselementen lukt de verbinding perfect. Altijd, gecontroleerd en veilig. Zo wordt optimale
keukenventilatie kinderspel en bespaart u kostbare montagetijd. Omdat geen enkel ander luchtkanalensysteem sneller, flexibeler en veiliger te installeren is dan COMPAIR PRIME flow

Conclusie

Het kiezen van de juiste buis voor uw afzuigkap is essentieel voor een goede werking van de afzuigkap. Overweeg bij het kiezen van een buis de verschillende soorten buizen, de grootte van de buis en de installatie. Door de juiste buis te kiezen en correct te installeren, kunt u ervoor zorgen dat uw afzuigkap optimaal functioneert.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »